Тол Шипс и FUNCITY+ сбъдват мечтите за по-хубава Варна

Екип на „Народно дело Седмицата“

Атмосферата на морска гара във Варна тези може да се опише само с една дума: Невероятна! Сякаш по поръчка за пристигането на ветроходите от регата „Тол Шипс“, слънцето над морската столица на България блесна, а лятото се завърна с пълна сила.

8-9-12
Веднага след като едни от най-красивите кораби в света заеха местата си на кея на Пристанище Варна, което е финалната точка на „Тол Шипс 2016“, към тях стекоха хиляди зрители. Като прибавим  атракциите, подготвени специално за това най-голямо морско събитие на страната ни, пространството на Морска гара се превърна в сцена на истински празник, изпълнен с ентусиазъм и веселие.

8-9-7
Паралелно с „Тол Шипс“ на Пристанище Варна протича и младежкия фестивал „FUNCITY+”. Първият ден на регатата съвпадна с един от основните акценти в програмата на проявата, който беше гостуването на световноизвестният танцьор и хореограф  J.K.Sanchez. Той показа на варненските си последователи тънкостите на хип-хопа. Заедно с това младежите рисуваха върху под сянката на тентите, върху автобуси и върху самите себе си. Естественото младежко веселие и вълнението от присъствието на легендарните ветроходи  показаха истинския потенциал на Варна да привлича не само туристи, търсещи елементарна и евтина разтуха.

8-9-5

И регатата „Тол Шипс“, и младежкият фестивал, който загатна колко ярък може да бъде градът ни като европейска младежка столица, потвърдиха усещането на варненци, че живеят на специално място. Древна като най-старото злато на света и модерна като ентусиазиран тийнейджър, Варна доказва, че не е просто един български град. Тя е врата към света, която може да бъде отворена и в двете посоки – както да посрещне първа това, което идва отвън, така и да проправи път за ценното, което страната ни има да покаже. Важното е само никой да не пречи на развитието на града ни, а напротив, всеки със силите си да помага той да бъде такъв, какъвто го  виждаме в мечтите си. Защото нито „Тол Шипс“, нито FUNCITY+  са това, което са, само заради организацията и финансирането. Колкото и да са важни тези елементи, по-важни са хората, които са причина идеите да заживеят реално и истински. А това сме всички ние, варненци.