Тодор Марев: Очаквам над 5000 зрители на „Тича“ срещу Витоша

 

Легендата се надява подопечните на Гонзо да направят силен старт

„Моряците“ имали изключително поколение, което влиза в старшата

Легендата на Черно море Тодор Марев е убеден, че първия мач на отбора от новия сезон ще се превърне във футболен празник на Варна. Както е известно, „моряците“ ще приемат новака Витоша (Бистрица) на реновирания „Тича“, като срещата ще бъде насрочена за 14, 15, 15 или 17 юли и ще е първа на това съоръжение на електрическо осветление.
„Поколения черноморци дълго чакаха този миг – да играем в нашия дом на перфектна тревна настилка и осветление. Вярвам, че стадионът ще се напълни и публиката ще продължи да е 12-ият ни играч. Не е трудно да се предположи, че ще дойдат над 5000 души, които ще искат да видят как обновеният Черно море тръгва успешно в новото първенство и ще му окажат пълна подкрепа“, заяви за „Народно дело Седмицата“ рекордьор №1 по изиграни мачове за варненския тим.
Запитан какво очаква от удобната програма на тима в първите пет кръга, Марев каза: „Програмата е такава, каквато си я направиш. Жребият обаче бе благосклонен към нас и се надявам на силен старт, въпреки че предвид многото нови играчи и малкото време за подготовка, в първите срещи няма да го има желания синхрон между отделните линии и сработения състав.“
Както е известно, през изминалия сезон Тодор Марев свърши прекрасна работа с юношите младша възраст на Черно море, като ги класира втори в елитна група до 17 години. Талантите бяха наградени в София от представителят на БФС Емил Спасов, който е известен бивш футболист на Левски от 70-те и 80-те години на миналия век.
За „Народно дело Седмицата“ Марев определи това поколение като изключително и очаква перспективните играчи да продължат да се развиват по възходяща линия и при старшата възраст от новия сезон.
Треньорът отличи от набор 2000 – вратаря Ростислав Маринов, защитниците Виктор Попов, Йордан Радев, Георги Топалов и Мартин Дичев, халфовете Александър Георгиев, Петър Вуцов, Радослав Вичев, Даниел Димов, Александър Стефанов, Александър Цариградски и Синан Ахмедов и нападателя Лъчезар Йорданов, а от набор 2001- вратаря Иван Дичевски и нападателя Мартин Минчев.
„Тези момчета са родени да играят добър футбол. Предвид безспорните си качества, ако се развиват по очаквания начин, в близките 2-3 години ще влязат подготвени в мъжкия футбол. Виждате, че Минчев вече дебютира за представителния ни тим, Дичевски също тренира с мъжете, а по техните стъпки трябва да тръгнат и другите“, завърши Марев.