Талантлив вратар отхвърля оферти заради Черно море

Иван Дичевски е дал дума на шефовете, че ще подпише първи професионален договор
Талантливият вратар на Черно море Иван Дичевски е отхвърлил поредни оферти на наши клубове. Виждайки, че роденият през 2001 година вратар е с голямо бъдеще, водещи отбори у нас искат да го спазарят, докато е още малък, тъй като сега ще платят символична сума, а един ден ще го продадат за пъти повече, научи „Народно дело Седмицата”.
Дичевски обаче държал на Черно море, където се изгражда като футболист, и е дал дума на ръководството на клуба, че ще подпише първи професионален договор. Това може да стане още тази година, защото според ново правило даден футболист може да се обвързва с родния си клуб, когато навърши 16 години.
Както е известно, Иван тренира с мъжете на варненския клуб под ръководството на Стоян Ставрев и е въпрос на време да дебютира за батковците. Той е също твърд титуляр и капитан на националния отбор в своята възраст.
В момента Иван и неговите съотборници в Черно море Илиан Илиев и Мартин Минчев са в Санкт Петербург, където участват с националния отбор на България до 18 години в международния турнир „Валентин Гранаткин”. Любопитно е, че Иван и Мартин са с две години по-малки, но заради безспорните им качества селекционерът Викторио Павлов редовно ги кани при по-големите.
Надпреварата в Русия е до 21 януари, а България е в група “А” заедно с Естония, Таджикистан и Гърция.

Отборът стартира участието си с мач срещу Естония вчера, на 10 януари среща Таджикистан, а на 12-и – Гърция. На 14 януари започват срещите от четвъртфиналната фаза и мачовете за място в крайното класиране. Финалът е на 21 януари.