С 91 медала „Боил” е хегемон в родния кикбокс

Четири звезди на клуба влязоха в топ 10 на федерацията

Пламена Димова и Богдан Шумаров устремени към световната слава и през тази година

Изминалата 2016 година беше една от най-успешните години на Спортен клуб по бойни изкуства ”Боил”. Година, в която клубът не спираше да се доказва и да показва какво означава да си хегемон в кикбокса.
За постигнатото от бойците най-добре говорят фактите – спечелени 91 медала от големи първенства.

30-02
Само от държавни са взети 36  златни, 23 сребърни и 22 бронзови отличия. Освен на вътрешния фронт, „Боил” блестеше и на международната сцена.
Европейски шампиони станаха Пламена Димова и Богдан Шумаров, сребро взе Христо Христов, а бронз – Димитър Пенков.
Сребърно отличие и 3 бронзови медала пък е активът от световното първенство за кадети. Втори на планетата е Теодор Христов, а трети – Радослав Костов, Християн  Кънчев и Кристиян Йорданов.

30-03
На балканското първенство шампиони са Теодор Христов и Християн Кънчев.
И като един голям завършек на така успешната година, след приключването на отчетното изборно общо събрание на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай в София „Боил” бе класиран на първо място отборно в стиловете на ринг и второ място отборно в стиловете на татами. Богдан Шумаров, Пламена Димова, Христо Христов и Димитър Пенков пък влязоха в топ 10 на БККБМТ и бяха отличени с плакети.
След спортната слава през изминалата година, подготовката за предстоящата състезателна 2017-а вече тече с пълна пара.
„Очакваме една още по-успешна година и да се затвърди още повече името на СКБИ „Боил“ като един от най-добрите клубове. Място, което не е просто семейство, а и място, в което се създават шампиони”, заяви за „Народно дело Седмицата”  главният треньор във варненския клуб Красимир Кирилов.
Още през февруари ще има квалификации за световното по муай тай в Тайланд, където ще участва световната и европейска шампионка Пламена Димова. Тя ще се пусне и в гали по бокс, а през октомври и на световното първенство в стил К1 в Бразилия.
Вицеевропейският шампион в стил фул контакт Христо Христов и бронзовият медалист Димитър Пенков в същия стил ще защитават цветовете на България на световното първенство в Будапеща през ноември.
За кадетите на клуба предизвикателство ще бъде европейското първенство в Скопие в началото на септември 2017 г.
А Богдан Шумаров ще играе за световна или европейска титла за професионалисти по кикбокс, на Световните игри на бойните спортове в Врацлав, Прага, през юли и на световното първенство в стил К1 в Бразилия през октомври.
СКБИ „Боил” има картотекирани 64 състезатели, които ще участват във всички мероприятия от държавния спортно-състезателен календар на БККБМТ. Те отново са устремени към върховете под ръководството на треньорите Красимир Кирилов, Делян Славов, Добромир Йорданов, Александър Стоилов и Володимир Толстоног.