С хвърчила и много настроение „Камчия“ откри Лято 2017

 

Лятото пристигна в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ на Международния ден на детето – 1 юни. Доведоха го лично повелителят на моретата Нептун и неговите русалки. С много песни, игри и танци на плажа пред клуб-ресторант „Кристал“ малки и големи гости на комплекса и децата от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ отбелязаха празника, под звуците на химна на „Камчия“, изпълнен от известната българска певица и актриса Грета Ганчева. Цветни хвърчила изпъстриха небето на най-голямата и красива плажна ивица в България и напомниха, че това лято „Камчия“ ще бъде домакин на Фестивала на хвърчилата. След забавните състезателни игри и викторина с въпроси от Нептун, децата преминаха през морско „кръщаване“ и се превърнаха в морски кончета, риби и дори октоподи. Сладоледена компания „Алджида“ се погрижи всички да получат подарък – сладолед.

User comments

За активния туристически сезон СОК «Камчия» осигури на плажа пет водноспасителни поста и медицински пункт с реанимационна техника и линейка. Пясъчната ивица се почиства ежедневно, монтирани са тенти, пътеки, душове и съблекални.
По-рано днес бе открит най-новият обект в семейството на „Камчия“ – Туристическият рекламно-информационен център. Събитието уважиха Живка Димитрова – зам.-кмет на община Аврен и Живка Костадинова – директор на дирекция в Общината, колеги и туристи. Рекламно-информационният център вече се радва на голям интерес сред гостите на „Камчия“. В него се предоставя актуална информация за възможностите на комплекса за настаняване, хранене и развлечения, а също и за култура, образование, спорт, здраве, бизнес и конгресен туризъм. Тук могат да бъдат закупени билети за предстоящи концерти и рекламни сувенири със знака „Камчия“ или да се разпечата снимка от незабравими моменти от ваканцията.
СОК „Камчия“ е предпочитана дестинация за гости на всички възрасти от над 60 страни по света. Комплексът се доказа като уникален международен център, който въплъщава хармоничното единство между човека, Земята и Космоса. Той е построен е с инвестиция на правителството на Москва. «Камчия» получи изключително висока оценка от експертите по туризъм на ООН, за създаването на стандарти, които ще се водещи в областта на туризма през следващите 20 – 30 години в световен мащаб.
Комплексът се утвърди като символ на висококачествения детски отдих в България. С отличната база, уникалната природа и модерните собствени програми за образование и възпитание чрез творчество, култура, игри и спорт, в „Камчия“ всяко дете открива и развива своя талант. Той е предпочитано място за семеен отдих, спорт и здраве, и надежден партньор в организирането на мащабни бизнес и корпоративни събития.
Комплексът очаква своите гости от България, Русия и света през цялата година.