С призив за толерантност: Варненец описа нервно пътуване в градския транспорт

 

Читател на електронното издание Varna24.bg сподели за скандални ситуации, разиграли се миналия понеделник сутрин в автобус по линия 20 в посока центъра на града.
„Очевидно е, че понеделникът е напрегнат ден за всички ни, но тази сутрин само за няколко минути станах свидетел на няколко ситуации, в които разни хора си изпуснаха нервите и създадоха напрежение за околните. Първо контрольорката се развика на една жена, че била окаляла автобуса. Жената остана в недоумение, защото явно не беше разбрала в какво точно я обвиняват. Погледна изплашено подметките на обувките си и започна да се извинява.
„Я виж какво направи автобуса, асфалтът е сух, не те знам къде си ходила и какво си правила, че направи всичко в стъпки“, гневеше се контрольорката, докато дамата се извини.
„Другия път ще си нося пантофите, госпожо“, вметна жената, която явно беше минала през някоя локва, след като вчера в града валя обилен дъжд.
Само след минута стъпките изсъхнаха и нямаше помен от тях, но контрольорката продължи да гледа лошо. „Ти къде караш, ма, аз път й давам тя блее“, провикна се шофьора на автобуса след малко.
В същото време в превозното средство възникна скандал между две дами. Едната беше сложила багажа си на седалката и стоеше права. „Госпожо, седнете, вместо да си държите торбите тука. Това не е място за багаж“, развика се едната. „Какво значение има дали ще си сложа торбите, или ще седна. Май търсите конфликт, ама не ви се получава. Вие да не сте охранител в тоя автобус, я си гледайте работата“, отвърна от своя страна жената.
Като добавим към цялата картинка факта, че шофьорът караше като състезател от рали и на няколко пъти се наложи да бие рязко спирачки, картинката си беше напрегната. Споделям това, за да призова хората да бъдат по-търпеливи и толерантни един към друг“, завършва варненецът.