С призиви до кмета и снимки: Родители недоволстват от проблемни детски площадки

Майка, живееща със семейството си в квартал „Чайка“, се обърна към редакцията ни с молба да публикуваме обръщението й към кмета на Варна Иван Портних, с което живеещите в квартала се надяват да се реши проблемът с детската площадка. Ето неговия текст:
„Г-н Кмете,
Молим ви да обърнете сериозно внимание на състоянието на площадка, намираща се в кв. „Чайка“ срещу бл. 12, в близост до у-ще „Георги Раковски“. В опит да бъде използвана от малките живеещи деца на близо 5-6 блока, тя предизвика вече няколко сериозни инцидента. Доста е опасна също и за преминаващите ученици. Молим Ви да разгледате случая спешно. Недопустимо е на ул. „Подвис“ да има чисто ново съоръжение пред всеки блок, а тук, в кв. „Чайка“, да няма къде да разходим децата си. Видимо е, че се изграждат доста общински такива в града, но не и в кв. „Чайка“, където живеят доста млади семейства. Прилагаме и снимки на състоянието на площадката ни, която не можем да ползваме спокойно. Ще подадем и сигнал в Общината в опит да осигурите спокойни игри на малките ни деца. Дано до тогава няма повече сериозни инциденти. Благодарим Ви.“


През миналата седмица още едно семейство се свърза с „Народно дело Седмицата“ да сигнализира за недобро състояние на детска площадка, този път обаче тя е нова. Намира се на кръстовището на ул. „Г. С. Раковски“ и „Рила“ и е изградена преди 2 години. Детската площадка е предназначена за деца от 0 до 3 години, както знаем, това е възраст, в която децата се учат да вървят и не могат да преодоляват препятствия. Плочките са много разбити и това може да доведе до сериозен инцидент.
„Аз имам две близначета, и двете тръгват да бягат в различни посоки, а аз не мога да бягам едновременно след двете, слагам количката върху дупката от разбити плочки и пак остава място, където може да се спънат и да паднат. Площадката е направена съвсем скоро, от какво е това пропадане?“, пита майката.