С детски концерт, Дядо Коледа и заря коледната елха грейна

Стотици варненци се събраха на площад „Независимост“ във Варна на Никулден, за да станат свидетели на запалването на лампичките на градската коледна елха и на празничното осветление на улиците. По традиция това се случва всяка година на 6 декември.

3-elha-2 3-elha-3
По този повод пред сградата на театъра и операта беше издигната сцена, на която пяха и танцуваха децата на Варна. С помощта на голям екран беше осъществено и пряко включване от Северния полюс, откъдето Дядо Коледа изненада малчуганите, като обяви, че тази година той ще раздава подаръци само на непослушните. Добрият старец обаче бързо разкри, че това е било само шега.
Запалването на светлините и началото на зарята даде кметът на Варна Иван Портних. Той не пропусна да поздрави всички именници и всички, които почитат св. Николай Чудотворец  като закрилник на техните професии. Празничното настроение беше допълнено и от лакомствата и греяното вино, които се продават на базара до фонтана. Както винаги, украсата стана веднага декор за стотици селфита и снимки за спомен.