С благотворителна цел: Демонстрация събира полицейска и военна техника на Морска гара

 

Във Варна започва Осмата Благотворителна кампания „С обич за децата, в памет на бащите герои“ за подпомагане на децата и семействата на загинали и пострадали при изпълнението на дълга си служители на МВР, Министерството на правосъдието и Министерство на отбраната.
Акцентите в това изданието на кампанията ще са два. На 3 юни в зоната за обществен достъп на Морска гара ще има ефектни демонстрации на полицейска и жандармерийска техника, както и на катери и водолазно оборудване на ВМС и на Гранична полиция. Със сигурност вниманието на децата ще привлекат и полицейските служебни кучета, които заедно със своите водачи ще демонстрират уменията си.


Същият ден и на същото място ще се състои и голям благотворителен концерт с участието на детски състави и спортни клубове от Варна. Участие ще вземе и представителния духов оркестър на ВМС и Държавния куклен театър.
На 17 и 18 юни пък ще се проведе Осмият Благотворителен футболен турнир на малки вратички, който е едно от традиционните събития на кампанията. Регистрацията на отборите, които се надява тази година да са повече от 25, ще се извърши от 11 часа на 12 юни в Младежкия дом, но като цяло тимовете могат да се включат и след това, ако са пропуснали срока, съобщиха организаторите.
Заедно с това като част от кампанията ще бъде проведени и благотворителен търг на предмети, дарени от български знаменитости като Зуека, Асен Блатечки, Любо Ганев и др.
Днес традиционната инициатива беше представена на пресконференция при областния управител на Варна Стоян Пасев, който е патрон на кампанията.
През миналата година от благотворителната акция бяха събрани 10 300 лв. Средствата бяха разпределени между 20 деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг полицаи и военни и служители на правосъдното министерство, съобщиха организаторите.
Сметката за набиране на дарения е:
BG51UBBS80021014037340
при Банка ОББ
(При превод по сметката трябва да бъде упоменато основанието на превода – такса за участие във Благотворителния турнир и/или дарение за кампанията). Повече за кампанията можете да научите от сайта charity.sfsmvr.org.