Съмнения и страх: Варненци се стреснаха от разбито табло за телефони

Електрическо табло стои отворено повече от седмица и стряска минувачите. Това съобщи в редакцията ни разтревожен читател. Всеки ден живеещите на бул. „Сливница“, блок 145, които минават покрай опасното съоръжение, се питат дали трябва някой да пострада, за да бъдат предприети мерки.
„Това е безобразие! Някой наистина може да пострада“, коментират хората, които ни изпратиха и снимки. Те бяха публикувани и в интернет, като станаха обекта на доста коментари. Дали таблото е работещо или не, на този етап не се знае. На много места във Варна старите елтабла бяха подменени с нови, като неработещите така и не бяха демонтирани.
Оказа се, че таблото всъщност не крие истинска опасност, тъй като става въпрос да система за стационарни телефони и напрежението е ниско.
„Това, че демонстрирате ниска образованост, е допустимо. Таблото е телефонно. Опасно е само ако Цветан Цветанов се закачи да ви подслушва. Но демонстрацията на мързел е недопустима. Толкова ли е трудно да го затворите, господа „будни“ граждани? Пък и едно катинарче не струва толкова много“, коментира в отговор на притесненията в интернет запознат варненец.