Съдят мъж и жена за зверско обезобразяване

 

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна са били предадени 40-годишен мъж и живеещата с него на семейни начала 45-годишна жена. Двамата причинили средна телесна повреда на бившата приятелка на подсъдимия, като обезобразили лицето й със счупена бутилка. Подсъдимите ще отговарят пред съда за престъпление, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.
Деянието е извършено на 17 август 2016 г. пострадалата жена стояла на пейка пред дома си заедно с баща си, баба си и тяхна съседка. Около 21 часа по улицата минал подсъдимият , с когото тя живяла на семейни начала около 3 години. След раздялата с нея той се върнал при предишната си партньорка.
Подсъдимият направил знак на бившата си приятелка да отиде при него и въпреки несъгласието на баща си, тя го последвала. Двамата тръгнали към местната църква. Жената забелязала, че другата идва към тях, и решила да избяга. Мъжът обаче я хванал за ръката, след това за косата, като й затиснал устата с другата ръка. В това време приятелката му се приближила към тях, счупила бутилка от кока-кола в земята и с острата част порязала лицето на момичето от устата наляво към бузата. Разрезът бил дълбок и прерязал мускулатурата, лигавицата и подлигавичните тъкани, както и клон на лицевата артерия.
Докато мъжът държал здраво пострадалата, като я ритал по краката, жена му крещяла обидни думи срещу нея. След като лицето на жената било обезобразено, двамата си тръгнали. Тя била транспортирана до болницата с обилен кръвоизлив, където била оперирана.
С престъплението си двамата подсъдими са причинили 2 средни телесни повреди – разстройство на здравето на пострадалата, временно опасно за живота й, вследствие на нанесената дълбока порезна рана с дължина около около 9 см и дълбочина 1,5 см, както и обезобразяване на лицето й с белег около 11 см, който обективно я загрозява. Предстои делото срещу двамата да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.