Съдът вкара зад решетките шофьор с фалшива книжка

 

На 25 ноември 2016 г. по обед, в района на бензиностанция в село Синдел полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Форд“, с немски регистрационен номер, управляван от 37-годишния Д.А.
Водачът представил личната си карта и свидетелство за управление на МПС на негово име по полски образец. При оглед на шофьорската книжка служителите се усъмнили в нейната автентичност.
С протокол за доброволно предаване тя била дадена за експертиза, която установява, че документът е неистински, отпечатан посредством цветно принтерно копиране, без необходимите защитни знаци.
Справка в информационните масиви показва, че подсъдимият никога не е притежавал правоспособност като водач на МПС, има предходна съдимост и многократно е бил санкциониран за нарушения на Закона за движение по пътищата.
Пред съда 37-годишният подсъдим призна, че съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. По силата на постигнато споразумение между страните, съдът му наложи наказание от 10 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при общ режим. Съдебният акт е окончателен.