Сукуп и Кузма бягат от Черно море

Бекът и голаджията са получили оферти от чешки и словашки клубове
Поставят новата трева на стадион „Тича” през седмицата
Ондрей Сукуп и Марек Кузма са поредните футболисти, който могат да си тръгнат от Черно море. Двамата са получили оферти от клубове в техните държави – Чехия и Словакия. Те обаче трябва да вземат решение най-късно до седмица, за бъдат осигурени навреме техни заместници при евентуалното им напускане. Всъщност Сукуп най-вероятно изглежда сигурно, тъй като Гонзо вече спазари десния бек на Берое Атанас Зехиров.
Със сигурност „моряците” ще бъдат напуснати от чехите Войтех Шорм и Филип Хлупик, Михаил Венков и Даниел Георгиев. Венков влезе в конфликт с Гонзо, а договорът на Георгиев изтича и няма да му бъде предложен нов. Както е известно, Траян Траянов вече се раздели с клуба по взаимно съгласие.
Неясно е също бъдещето на Тодор Паланков и Бакари. Халфът, който се жени на 4 юни, може да продължи кариерата си в друг български тим, а испанецът от гамбийски произход в момента се възстановява след третата операция на коляно през последните 3 години. Според кулоарна информация Бакари няма да е готов за игра тази година по-рано от ноември, което логично би довело до неговото напускане.
За нови попълнения на Черно море освен Атанас Зехиров са спрягани Иляз Хасани Верея, Орлин Старокин Пирин, Мариян Огнянов Нефтохимик, както е левскарите Боян Йоргачевич и Александър Александров. Последният направи име във футбола именно с екипа на „моряците” в периода юни 2005/декември 2013. След това стана два пъти шампион с Лудогорец, преди да премине при „сините”.
Разбра се още, че тази седмица ще бъде поставена новата трева на „Тича”. Строително-ремонтните дейности на стадиона, който включват и монтиране на електрическо осветление, трябва да завършат на 10 юни, а от средата на юли през новото първенство Черно море отново ще приема гостите си в своя обновен дом.
Заради ремонта подопечните на Гонзо домакинстваха през целия сезон 2016/2017 в Каварна.