Студентка от ТУ взе награда за лого на Варна – Европейски град на спорта

Третокурсничката от Техническия университет Ивелина Мирославова спечели конкурса за лого на „Варна – Европейски град на спорта 2019 г.“. Той бе организиран от общината и в него участваха над 30 кандидати.


Финалистите бяха четирима, като първите трима – Любомирова, Силвена Салтирова и Георги Спасов – получиха грамоти и парични премии, а Михаела Коева бе удостоена с поощрителна награда. На церемонията по обявяването на резултатите присъстваха заместник-кметът Коста Базитов и шефът на дирекция „Спорт“ Кристиян Димитров, които връчиха наградите.
Варна все още е само кандидат за Европейски град на спорта през 2019 г., като победителят в надпреварата ще бъде обявен през септември или октомври. Все още не се знае кои са останалите градове, които спорят за престижното отличие. Варна обаче има предимство като младежка столица на Европа от 2017-а. През юни в града ни ще дойде делегация, която ще инспектира готовността му. През тази година спортната дирекция на града организира 170 мероприятия, като за сравнение в София те са едва 80.