Строителството на стадион „Варна” e временно замразено

Строителството на стадион „Варна” е временно замразено, съобщи пред Дарик общинският съветник Димитър Карбов. „Причините са технически и са свързани с фирмата изпълнител. Въпрос на време е да започне отново строителството, надявам се, че до края на лятото това ще стане”, заяви представителят на общината в дружеството „Спортен комплекс Варна“. В него общината притежава 35% от капитала, а останалите 65% се държат от „Химимпорт“ АД, предаде „Дарик“.
Въпреки че на обекта не се работи, Карбов увери, че той ще бъде приключен в обявения срок, който е до края на 2018 г. „Остава малка част от дейности по изграждането на трибуните, след което ще започне облагородяване на района”.
Необходимата сума за окончателното завършване на съоръжението след приключването на грубия строеж, за която беше обявено, че ще е около 50 млн. лв., вече е сведена до 30 млн. лв. Водят се разговори и за продажбата на името на стадиона, но на този етап няма сериозни заявки, каза още Димитър Карбов. Той се надява, че за да се осигурят средствата, няма да се наложи да се продават нови терени. Дружеството вече продаде близо 14,5 дка в „Бриз-юг“, с които беше финансиран грубият строеж.