Стойка Кръстева: Варненци имат заслуга за олимпийското злато

„Много хора имат заслуга за всички парченца на златния ми медал на олимпиадата в Токио. Сред тях са и няколко варненци, които виждам тук в залата. Благодаря им!“. Това заяви олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева, която беше посрещната в Юнашкия салон. Тя визира четиримата й спаринг-партньори по време на подготовката за олимпиадта в „Спортпалас“, които са от БК „Варна“ и „Черно море“. Това са Артур Халайда, Михаил Михайлов, Андреас Димитров и Берек Мехмедов. Четиримата също бяха в залата и след благодарностите на Стойка към тях получиха заслужени овации.

Шампионката посети Варна по покана на друг прославен наш олимпийски шампион по бокс – Ивайло Маринов. Стойка бе придружена в морската столица от своя съпруг Борил, личния си треньор Борислав Георгиев, наставника на националния отбор по бокс за жени Ангел Ангелов, помощника му Фикрет Хаджиев и президента на родната федерация по бокс Красимир Инински. В залата бяха също поколения треньори, ръководители и състезатели по бокс, както и фенове, които си направиха снимки със златната медалистка от Игрите в Токио.

От името на община Варна Георги Арнаудов поднесе плакет на Стойка Кръстева, както и подаръци на Борислав Георгиев и Ангел Ангелов.

„Този медал е олицетворение на дългогодишния труд на голям екип. Ние положихме много усилия заедно, подкрепяхме се и вярвахме, че ще успеем. За мен е огромна чест, че съм тук в компанията на олимпийския шампион Ивайло Маринов и олимпийския вицешампион Ангел Ангелов, от който съм научила много“, каза още Кръстева.

„С течение на времето все повече осъзнавам колко радостни съм направила моите сънародници, след като ги виждам усмихнати и със сълзи в очите. Искам да кажа на младите – нека да спортуват, да се подкрепят и да вярват, за да постигнат своята спортна мечта“, допълни Стойка Кръстева.

Ивайло Маринов благодари на именитите боксьори, че са уважили поканата му и заяви: „Тази покана стана традиция откакто Даниел Петров спечели първия си олимпийски медал. Оттогава каня във Варна всички българи, които са носители на отличия по бокс от олимпиади. Благодаря на Стойка и нейния екип, че ме уважиха. Още след победата й на четвъртфинала я поканих да ми гостува във Варна без значение какъв медал ще вземе. Но когато видях блестящата й игра на полуфинала, знаех, че ще стане олимпийска шампионка, защото се представи на изключително високо ниво. Щастлив съм, че съм сред тези хора“.