Стефан Генов: Луканов не е магьосник, по-рано трябваше да поеме Черно море

 

Късметът трябвало да го покрие напролет, за да има резултати

При разпад на Верея скритият фаворит за топ 6 бил Славия

Бившият треньор на Черно море Стефан Генов определи като правилно решението на ръководството да остави Емануел Луканов на поста и за пролетния дял в Първа лига. Както е известно, Генов е запознат добре с качествата на Луканов, тъй като му бе помощник, когато водешеморяцитев периода ноември 2010/септември 2012.

Емануел е един много амбициозен, разбиращ играта и подготвен треньор. Аз лично очаквах далеч порано да поеме Черно море, тъй като изкара цели седем години като помощник. Но с решението си шефовете за пореден път показаха, че държат на една последователност и приемственост. Така беше и с мен. Аз дойдох като помощник наТича”, но по стечение на обстоятелствата побързо станах старши треньор”, заяви заНародно дело СедмицатаГенов.

Той уточни, че Луканов все пак не е магьосник, за да промени нещата за дватри месеца с вълшебна пръчка и отборът ще преболедува, докато заиграе както той иска.

Емануел получава шанс да проведе зимна подготовка и направи селекция, а напролет да развие своите идеи и виждания. Дано тогава и късметът го покрие, за да има резултати. Защото тази есен Черно море нямаше никакво спортно щастие. Само като си спомня колко положения изтърваха срещу Верея и Пирин, и вместо 6 точки в двата мача, останаха с нулаНо знаете, че късметът и пропуските се забравят, а остават резултатите. И след като няма такива, треньорът винаги е поставен на мушката. В случая ръководството на Черно море сигурно е отчело факта, че Луканов не е правил селекция и не е водил подготовка, а и в игрово отношение под негово ръководство тимът стоеше добре и му липсваше само голът”, допълни Генов.

Той смята, че въпреки кошмарната програма Черно море все още има шансове за топ 6, тъй като очаква Верея да се разпадне.

Докато има мачове, има надежда. Мисля, че приказката на Верея приключи и те ще губят наред напролет. Но това не бива да успокоява Черно море, защото голямата опасност може да дойде от Славия. Те стягат страхотна селекция и имат удобна програма”, предупреди Генов.

Както е известно, Верея зимува шести, на 6 точки пред седмия Черно море и 7 пред осмия Славия.

В оставащите 6 пролетни кръга до плейофите Верея приема ЦСКА, Пирин и Ботев и гостува на Дунав, Славия и Септември. Черно море ще е домакин на Берое, Левски и Локомотив и гост на ЦСКА, Етър и Лудогорец, а Славия ще приеме Локомотив, Верея и Пирин и гостува в Разград, на Витоша и Дунав.

Дори Черно море да не влезе в топ 6, има за какво да играе във втората осмица, защото, ако завърши седми, найвероятно ще срещне четвъртия в директен спор за последния ни участник в Лига Европа. Вярно, четвъртият ще е домакин, но в един мач нищо не се знае”, завърши Генов.

Междувременно наТичаразвъртяха метлата и само за една седмица се разделиха с шестима футболистивратарите Емил Михайлов и Евгени Боровик, защитника Александър Александров и атакуващите изпълнители Амаду Сукуна, Цветелин Чунчуков и Антон Огнянов.

Очаква сред новите попълнения освен българи, да има и чужденци, като основните приоритети са опитен вратар, централен нападател и двама външни халфове.

Ясни са вече и два от съперниците на Черно море в зимните му контрол. На 7 февруариморяцитесрещат Лудогорец II, а на 10-иПоморие, който се води от Веселин Бранимиров. Преди проверката с поморийци варненци ще представят отбора си за пролетния дял.