Стартира строежът на сграда „Явор“ в жк „Младост“

 

С празничен водосвет и литургия на 8 Декември бе проведена официална церемония по Първата копка на Сграда ЯВОР на варненския инвеститор – Явор АД. Специален гост беше Кмета на Район „Младост” – г-н Христо Христов. На събитието присъстваха всички проектанти и бизнес партньори на инвеститора, както и собствениците на жилища в Сграда ЯВОР. Кръстникът Мирослав Манолов – Изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Явор АД, по традиция счупи бутилка шампанско в кофата на багера на изпълнителя на грубия строеж – „Перинов и синове” ЕООД, след което официално бе направена първата копка и бе дадено началото на строителните работи. Крайният срок за завършване на строителството е предвиден през септември 2018 г.


Уютната седеметажна жилищна сграда се намира в ж.к. Младост, в близост до Детска градина и училище. От Изток, Юг и Север граничи със смесена – широколистна и иглолистна гора, отредена за изграждане на парк. От Запад е отворена градска панорама с богато озеленяване, без високи обекти в близост.
Сграда ЯВОР е дело на архитект Мирослав Сталев и подбран екип от проектанти. Разположена е в дворно място с площ 2000 кв. метра и е с общо РЗП 6200 кв. м.. Състои се от сутерен с 48 броя закрити паркоместа и 15 изби, голям магазин за хранителни стоки, разположен на партерен етаж, който е продаден, два входа с: 18 ателиета, от които има свободни две тристайни ателиета с южно изложение и 31 апартаменти, от които все още не са продадени 4 двустайни апартаменти с изложение изток – север, 2 тристайни апартаменти с южно изложение и 2 четиристайни апартаменти с югоизточно изложение.
Към днешна дата са продадени 80% от жилищата. Непродадените апартаменти се предлагат на преференциални цени до 30 Декември тази година.
За всички, които желаят да закупят жилище от утвърдения инвеститор Явор АД, могат да разгледат Жилищен комплекс БРИЗ ПАНОРАМА, който е емблематичен, както за жилищен комплекс Бриз, така и за гр. Варна.

Комплекс БРИЗ ПАНОРАМА е с РЗП – 15 000 кв. м. Жилищната сграда разполага с дворно място от 2 декара, с богато озеленяване, без достъп на автомобили. За живущите в комплекса е предвидено мултифункционално спортно игрище, детска площадка и беседка с барбекю. Сградата е умело ситуирана с много въздух и пространство около нея, така че нищо да не спира погледа във всички посоки.
Десет етажната сграда се състои от две нива със закрити паркоместа и 113 апартамента, разположени в три входа. Към днешна дата са продадени 70% от апартаментите. Все още има свободни комфортни тристайни апартаменти с функционално разпределение и различна големина с просторна градска или морска панорама. Инвеститорът е предложил преференциални цени до края на годината.
Строителството започна през месец Април тази година. Очаква се грубия строеж да завърши през Февруари догодина, а Акт -15 – през Септември 2018г. Към момента са изградени двете паркинг нива и петте етажи на вх. 1 и вх. 2.
Скоро Явор АД ще стартира два нови проекта: Комплекс от еднофамилни двуетажни къщи с перфектна локация и морска панорама на 900 метра от центъра на кв. Виница и на 1 км от к.к. „Св. св. Константин и Елена”, с изградена пътна инфраструктура, на 1 минута от автобусна спирка. В момента жилищния комплекс е в начална проектна фаза. Подробности ще бъдат изнесени в началото на следващата година. Другият проект е шестетажна жилищна сграда на ул. Мадара 20 в кв. Левски. Сградата се състои от сутерен със закрити паркоместа, партер с гаражи и пет жилищни етажи с: 5 тристайни апартаменти със застроена площ – 83 кв.м, 5 двустайни апартаменти с ЗП – 54 кв. м и 5 едностайни жилища – 39.6 кв.м. Началото на строежа е предвидено през март 2018 г.

Явор АД
0877 63 20 20
office2@yavorad.com
www.yavorad.com