Стартира новото издание на „Любовта е лудост“

Над 90 филма ще бъдат показани на започналия вече Международен филмов фестивал „Любовта е лудост“, който ще продължи до 4 септември. Началото на това толкова обичано от цяла Варна и гостите й събитие беше подобаващо – червен килим пред Фестивалния и конгресен център, шпалир от военни моряци, знаменитости и много желаещи да се снимат с тях почитатели.

16 - Ludos 3
В центъра на вниманието отново бяха преди всичко класиците на българското кино, от ранга на Васил Михайлов и Татяна Лолова, които по традиция украсяват празника на любовните филми. Откриването не мина без спомени за един друг голям български актьор, който беше голям приятел на „Любовта е лудост“ и сигурно отново би бил във Варна, ако не се беше преселил неотдавна във вечността – Никола Анастасов.

16 - Ludos 1
Програмата на фестивала е изключително богата, но все пак логично, най-големият интерес е към филмите, които ще влязат в надпревара за голямата награда на кино форума – „Златната Афродита“. Кой е най-достоен за нея ще реши международно жури, председателствано от руския режисьор Александър Кот, чийто филм „Изпитание” бе удостоен с Голямата награда на  „Любовта е лудост” миналата година. В журито влизат още режисьорите Харутюн Хачатрян (Армения) и Мигел Барос (Испания), журналистът и продуцент Микеланджело Месина (Италия) и обичаната българска актриса Ернестина Шинова.