Стадион „Локомотив“ под ключ, охрана дебне денонощно

ФК Спартак почва ремонт на съблекалните и терена   

 Таланти със счупени лакти заради дупките по изкуствената трева

От днес или в близките дни спортен комплекс „Локомотив“ ще бъде заключен, тъй като шефовете на новия му стопанин – ФК Спартак, започва ремонт на съблекалните и изкуствения терен. Това съобщи за „Народно дело“ един от учредителите на клуба Атанас Атанасов.
„Заключваме стадиона заради козметичния ремонт, който ще ни позволи да домакинстваме тук през новия сезон в Североизточна „В“ група, който стартира на 14 август. Ще осигурим денонощна охрана на стадиона, тъй като никой не трябва да стъпва на терена, докато поставяме новото изкуствено покритие“, заяви Атанасов.
В петък той бе един от участниците в екшъна, който се разрази на
„Локомотив“ между 10 и 11 часа. Шефът на Владислав 2009 (новото име на Спартак 1918 според съдебно решение) Иван Петров показа договор за 9 години и 6 месеца със Спортен комплекс „Спартак“ АД, според който 250 деца от школата тренират на въпросната база.
Петров уточни, че никой от общината не ги е уведомил, че договорът е прекратен. „Децата ни ще продължат да тренират тук. Ние няма да напуснем“, категоричен бе Петров.
От ФК Спартак обаче контрираха че с решение на ОбС от 12 май „Локомотив“ им е даден за безвъзмездно за ползване с договор за 5 години с общината.
„Първо, Владислав 2009 нямат договор с общината, и второ, в нашия договор пише, че решението на ОбС да ни бъде даден „Локомотив“ за ползване не може да се обжалва. Другият клуб не напуска и пречи на работата ни, но има инстанции, които ще решат въпроса“, отсече Атанас Атанасов.

31-01
Малко след това Иван Петров влезе в кратка полемика с Атанасов и около 30 фенове на ФК Спартак.
„Общината иска да ни разедини заради 74 декара земя на Спартак. Янко Станев е зад вас, но вие не го знаете“, каза Петров по адрес на ФК Спартак. Тази реплика вбеси ултрасите. Те започнаха мощно да освиркват бившия №9 и му отвърнаха: „Ти се безсрамник. Цяла Варна знае зад кого е човекът, чието има назова. Номерата ти нямат край, но повече няма да минат.“
Друг учредител на ФК Спартак Илко Станчев пък допълни:
„Нашият клуб има контракт с община Варна за „Локомотив“. Няма да допуснем саботиранe. Погледнете терена в какво състояние е, заради него две деца са със счупени лакти. Явно Иван Петров иска децата на Спартак да тренират на лош терен и при лоши условия, докато ние се стремим да направим нещо хубаво за тях и ще го постигнем“, каза Станев.
Междувременно Атанасов потвърди за пореден път, че всяко едно от 250-те деца, тренирали в Спартак 1918, ще получи шанс да тренира в тяхната школа. „Това са деца на Спартак, не на Иван Петров. Ние сме спартаклии и няма да върнем нито една дете. Вече имахме разговор с родители на таланти от школата, ще разговаряме още, за да ги запознаем с нашите идеи. Що се отнася до Иван Петров, какви претенции изобщо може да има той, след като ликвидира Феър плей, ликвидира първия ФК Спартак, ликвидира и ФК Спартак 1918“, завърши Атанасов.