Среднощна наглост: Две турски коли бръмчат по пешеходната до фонтана с рибаря

Две коли с турска регистрация най-безцеремонно нарушиха забраната за автомобили и преминаха по пешеходната зона в центъра  на Варна снощи. Това  разказаха за „Петел“ очевидци на случката. След като стигнали до фонтана със статуята на рибаря и златната рибка шофьорите пробвали да завият по тротоара към Шишковата градинка, но видели, че няма да стане, и се върнали пак по пешеходната зона на  бул. „Княз Борис I” до хотел „Черно море“.
Случката, която изумила всички минувачи по центъра, станала след 21 часа, разказаха свидетели. „Първо си помислих, че са някакви нагли типове, които са решили да се направят на велики, че за тях забраните не важат. След това обаче видях чуждата регистрация и ми стана ясно, че просто са се объркали“, разказа читател на „Петел“, който успял да снима колите.
Гражданин застанал пред автомобилите и им направил забележка. Тогава отвътре излезли шофьорите, които били турци, и жена, която говорила български. Едва тогава те разбрали, че са направили сериозно нарушение и попитали какво да правят. След кратък разговор станало ясно, че  най-удачният вариант е да се върнат откъдето са дошли.
„Не можах да разбера как са минали с кола целия пешеходен център на Варна и толкова не се намери един полицай да ги спре. А навсякъде има камери, „сигмите“ (моторизираните полицаи във Варна) трябваше да  са ги спрели веднага“, недоумява варненецът, който разказа за случилото се.