Спряха шофьор без книжка, той разсипа дрогата си в колата

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд е предаден 30-годишният Ивелин Ил. от Тюленово. Той ще отговаря за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително с цел разпространение. Общата стойност на намерените и иззети при полицейска проверка на два автомобила, собственост на подсъдимия, и в обитавания от него апартамент под наем е 1316 лева. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 5000 до 20 000 лева.

Престъпната дейност на Илиян била установена на 28 октомври 2017 г. Колата на подсъдимия била спряна за проверка. Служителите на реда от ОД на МВР във Варна установили, че свидетелството за правоуправление на Ивелин Ил. е отнето, разказват от пресслужбата на Апелативната прокуратура в морския град. При пристъпване към обиск на нарушителя, той се опитал да скрие наркотичните вещества, които носел в себе си. От притеснение обаче пакетчетата паднали на седалката на колата. Така у него били намерени и иззети 9 таблетки метамфетамин, както и бяло вещество на прах и бучки, което реагирало на амфетамин.

При претърсване на жилището, където живеел Ивелин, били намерени още наркотични вещества. В паркирания пред входа му друг автомобил полицията иззела три торбички с амфетамини, като само в едната количеството било почти 40 грама. Иззети са били и две електронни везни, както и опаковки от наркотици.

От началото на досъдебното производство Ивелин Ил. е задържан под стража с определение на Варненския окръжен съд. В края на януари тази година съдът е изменил най-тежката мярка за процесуална принуда в домашен арест. Предстои делото срещу 30-годишния мъж, държал различни видове наркотични вещества с цел разпространение, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.