Спасена гълъбица се върна при варненско семейство на Светла сряда

Красива, почти бяла гълъбица привлече вниманието на жителите на варненския квартал „Левски” на Светла сряда. Оказа се, че птицата е решила да потърси хората, които преди около десетина дни са спасили живота ѝ. Гълъбицата е била намерена в тежко състояние от майка и син, които решили да ѝ помогнат. Това се случило по време на буря, когато животното буквално паднало изнемощяло пред колата им. Те веднага се свързали с природозащитници от Бургас, за които знаели, че полагат изключителни грижи за бездомни и болни животни.
Птицата е спортен гълъб, разказаха хората пред репортер на електронното издание Нова Варна. На крачето си има пръстен, от който става ясно, че е родена през 2017 г. и че си има собственик. Първоначално мислили, че е мъжка и на шега я нарекли Чочо. Сега обаче би било по-подходящо да бъде наречена Чочолина, уточниха майката и синът, които видимо се зарадваха на гълъбицата, която реши да ги потърси. Със собственика й не успели да се свържат, защото когато звъннали на написания на пръстена телефонен номер, се оказало, че е закрит.
Птицата била леко смутена, но си личало, че е свикнала да се доверява на хората. На шега или не, може да се каже дори, че тя с удоволствие позира за снимки. Птицата получи храна от своите спасители. Бургаските ветеринари са помогнали много за подобряване състоянието на гълъбицата. Те дали съвети как да бъде излекувана и коя е най-подходящата за нея храна. Това е специално просо за гургулици.