Спартак 1918 приключи селекцията с нов вратар

В Спартак 1918 приключиха селекцията си нов вратар. Това е Христо Купенов, който идва от Ботев (Брестак). 27-годишният страж е юноша на спартаклии и пази в последните 30 минути в последния спаринг на Спартак 1918 от зимната подготовка с Химик в кв. „Повеляново”.
Както е известно, другите нови са дошлите от ФК Спартак Ивайло Русев, Вилиян Денчев, Микаел Асад и Денислав Драганов, както и нападателят на Несебър Александър Аргиров. Шестте попълнения ще бъдат картотекирани до петък и Иван Найденов ще може да разчита на тях в първия им пролетен двубой от „А” областна група с Камчиец (Дългопол) в неделя от 15 часа във Варна.
Междувременно в събота Спартак 1918 завърши 2:2 с Химик. Варненци повеждаха на два пъти чрез Симеон Симеонов и Мартин Киров, но девненци успяваха да изравнят. Любопитно е, че на вратата на Химик бе треньорът им Николай Кателиев, а неговия брат и бивш футболист на ФК Спартак Диян Кателиев връзваше играта в средата на терена.
„Изтървахме много положения, но за мен бе по-важно да пусна в игра всичките ни 24 футболисти, за да видя в какво състояние са. Затова след 60-ата минута смених целия състав”, заяви за „Народно дело Седмицата” треньорът на Спартак 1918 Иван Найденов.