Спартак урежда поне 18 футболисти за новия сезон

Единствената контрола на тима пропадна, тъй като не се събра отбор
Някои ще се молят да играят при нас, но ще е късно, казва Златин Михайлов
Поне 18 футболисти ще уреди Спартак 1918 за новия сезон в Трета лига – Североизточна група, съобщи за „Народно дело Седмицата” Златин Михайлов. Треньорът призна също, че единствената им контрола с Ботев (Нови пазар) е пропаднала заради кадрови проблеми.


„На последната тренировка бяха само 10 души, тъй като има болни и трима контузени, а други са на работа. Но не е фатално, че не сме играли мач преди първенството. Тази седмица играчите ще минат медицински прегледи и ще картотекираме поне 18-20 от тях”, заяви Михайлов. Последният е оптимист, че скоро клубът ще укрепне финансово и тогава много футболисти ще се молят да играят за него.
„Сега в Спартак 1918 са тези, които го обичат – само наши юноши. Ще дойде обаче ден, и то скоро, когато много футболисти ще се молят да играят за Спартак 1918, но ще бъде късно”, заяви дипломатично Михайлов.
Разбра се още, че спартаклии започват новото първенство в третия ешелон с гостуване на Локомотив на 12 или 13 август в Русе, но мачът може да бъде преместен във Варна, тъй като русенци си правят терена. Във втория кръг варненци приемат Кубрат, а в края на първия полусезон имат две поредни гостувания в Бяла и Силистра, преди да домакинстват на фаворита за професионална промоция Добруджа.
Всеки един от 12-те отбора на Североизток ще изиграе по 33 мача, за което вече информирахме. След като тимовете се срещнат на разменено гостуване – по 22 пъти, им предстоят да играят помежду си по още веднъж – или по 11 срещи. За тези двубои жребий няма да има, тъй като програмата ще е според номерата на тимовете в Бергеровата таблица.
През есента двубои ще има до 3/4 декември, като освен 11-те кръга от първия дял, ще се изиграят и 5 кръга от втория.
Напролет мачовете започват около 20 февруари, защото според изискванията на ФИФА всички първенства трябва да са завършили до 20 май заради световното в Русия.
От групата изпада един отбор – класиралият се на последното 12-о място.
Програмата на Спартак 1918: Първи кръг: Локомотив (Русе) – Спартак 1918, втори кръг: Спартак 1918 – Кубрат, трети кръг: Септември (Тервел) – Спартак 1918, четвърти кръг: Спартак 1918 – Ботев (Нови Пазар), пети кръг: Светкавица (Търговище) – Спартак 1918, шести кръг: Спартак 1918 – Хитрино, седми кръг: Калиакра (Каварна) – Спартак 1918,
осми кръг: Спартак 1918 – Суворово, девети кръг: Бенковски (Бяла) – Спартак 1918, десети кръг: Доростол (Силистра) – Спартак 1918, единадесети кръг: Спартак 1918 – Добруджа (Добрич).

Йордан Йорданов четвърти в Европа на дълъг скок

Варненецът Йордан Йорданов участва за трети път на европейско първенство по лека атлетика за ветерани. В 20-ия шампионат на Стария континент в Орхус се пуснаха 3841 лекоатлети от 44 държави. Йорданов изпълни програмата си минимум, като финишира четвърти на дълъг скок и десети на троен скок и 2000 метра стипълчейс.


Наред с изявите си на пистата, ветеранът е имал възможност да се разгледа и много от историческите забележителности на датската столица Копенхаген.
Той е видял най-сниманата жена в света – „Малката русалка”, а след това се разходил по най-дългата в света пешеходна улица – „Стрьогет”.
„Пих бира в една пристанищна кръчма и си купих кутийка кибрит от малката кибритопродавачка. После хвърлих няколко трохички на грозното пате в езерото и с това уважих паметта на великия майстор на приказките – Ханс Кристиансен. Най-мистериозната ми среща обаче бе накрая – на 45 км северно от Копенхаген се намира замъкът Кронборг – великият драматург го нарича Елсинор, и едва ли може да се намери по-добра сцена за мрачната трагедия на Хамлет от тази Нордическа крепост. Още при прекрачване на огромната порта се чува тропот на копита, цвилене на коне, пронизително изсвирване и очакваш, че изневиделица ще се появи самият принц датски с черепа на баща си в ръка и ще ме попита: „TO BE OR NO TO BE?”. Е, не се появи, но усетих мистериозния му дух да витае въз въздуха”, разкри част от вълнуващите си преживявания за „Народно дело Седмицата” Йордан Йорданов.

Емил Костов инструктор в Япония


По покана на представителя на Международната карате организация Киокушинкайкан (ИКО) Реюнион Айсланд, шихан Емил Костов и сенсей Гергана Костова заминаха за остров Япония. Двамата са разпределени от главната квартира на ИКО в японския Хонбу, където ще проведат в рамките на 5 дни тренировъчен лагер на Реюнион Айсланд, който е в съседство с остров Мадагаскар.
Както е известно, световният шампион Емил Костов е с добра репутация в Страната на изгряващото слънце и редовно е канен за участия в семинари и състезания.