Спартак става един в началото на февруари

Двата футболни Спартак-а ще се слеят в един в началото на февруари, разбра „Народно дело Седмицата”. Според шефа на Спартак 1918 Благой Калфов тогава ще се проведе учредително събрание, на което ще бъде избрано ръководство. Основната цел в близките година-две ще е връщането на стадион „Спартак” на клуба и довършване на базата на спортен комплекс „Локомотив”.
На първо време на клубния стадион задължително трябва да се подмени тревното покритие и сменят част от пластмасовите седалки, а на „Локомотив” – да се направят другите два терена, което ще позволи да се води нормален тренировъчен процес на мъжкия тим и детско-юношеските формации, както и провеждане на мачове.
След обединението Спартак ще довърши сезона в Трета лига – Североизточна група, а новите шефове ще решат дали да продължат да имат отбор и в областното първенство. Възможно е такъв да няма, тъй като в четвъртия ешелон нивото е ниско, липсва конкуренция и много отбори не се явяват за мачовете. При това положение не е разумно да се харчат излишни пари, след като липсва реална възможност юношите на клуба да се обиграват и развиват качествата си.