Спартак се уреди със спонсор

 

Бобъра търси още пари на пожар за Втора лига

Ремонтът на стадиона приключва най-късно през юли

 

Футболният Спартак се уреди със спонсор. Това съобщи за „Народно дело Седмицата” председателят на УС на клуба Борислав Георгиев-Бобъра.

„Постигнахме споразумение с български онлайн букмейкър. Предстои само да се уточнят последни детайли по договора и смятам, че ще го подпишем в края на май. На този етап никой от Варна не е изявил желание да помага на клуба финансово под някаква форма. Търся още пари в София, тъй като за Втора лига ще ни трябва далеч по-голям бюджет от настоящия. Не крия обаче, че сме в трудно финансово положение, тъй като клубът продължава основно да е на самоиздръжка”, заяви Борислав Георгиев.

Спартак се откъсна на върха в Трета лига – Североизточна група, и на практика се завърна в професионалния футбол след пауза от 4 години. На теория влизането във Втора лига ще стане факт още при гостуването в Търговище в събота или в домакинския мач на 18 май с Хитрино.

Според информацията от БФС първенството във втория ешелон стартира на 12 юли, което означава, че отборът ще започне лятна подгоговка в периода 5-9 юни. В групата от новия сезон ще са 18 тима, като изпадащите ще са четири.

Разбра се още, че ремонтът на стадион „Спартак” ще приключи най-късно в началото на юли и същия месец спартаклии отново ще играят на него.

Тревното покритие вече е поставено, предстои да се довърши изграждането на новата трибуна със съблекалните, другите стаи и клубния музей под нея, да се монтират пластмасови седалки на трибуните и да се постави ограда. Строително-монтажните дейности бяха подпомогнати с 560 000 лева от ОбС – Варна.