Спартак изиска жълтата карта от Гърция на Боцето

Енгибаров хвали характера и мъжеството на своите играчи
Легендата Красимир Зафиров със силни думи в памет на Димитър Беров
Шефовете на Спартак 1918 изискаха чрез Международния отдел на БФС жълтата карта на Боян Илиев от Гърция. Те направиха това в установения срок за подобна процедура и това ще им позволи да картотекират служебно Боцето, ако документът не пристигне до 20 февруари. Както е известно, в първия си пролетен мач от Трета лига Североизточна група спартаклии приемат Калиакра (Каварна) на 24 февруари (събота) от 14 часа на „Локомотив“.


За „Народно дело Седмицата“ треньорът Енгибар Енгибаров похвали футболистите за отношението им към спортно-тренировъчния процес в първите две седмици от подготовката.
„Знаете, че момчетата работят и се налага да тренираме вечер в 18 часа при минусови температури. Никой от тях обаче не е възроптал или се е оплакал, въпреки че има опасност от контузии. Доволен съм от техния характер, мъжество и желание. Както казах, надявам се Спартак да бъде трудна хапка за всеки в групата и всички отбори да се съобразяват с нас“, каза Енгибаров. Той потвърди, че до дни идва и новата пълна екипировка на тима.
Междувременно вчера се навърши една година от кончината на големият вратар на Спартак (Варна) от периода 1969/1974 Димитър Беров. Той почина на 75 години, след като месеци наред се бореше с коварна болест.
В негова памет вратар №1 в историята на Спартак Красимир Зафиров заяви за „Народно дело Седмицата“: „Когато влязох в мъжкия отбор през 1970-а, Беров единствен ми подаде ръка и ми отстъпи вратарския си пост. С него станахме големи приятели и деляхме една стая по лагерите. Беше добър вратар, а като човек – изключително точен и отговорен, и с изострено чувство за справедливост. Винаги ще го помня като верен приятел и съотборник.“