Социалните приемат заявления за безплатни винетки

Дирекция „Социално подпомагане“ – Варна, приема заявления за издаване на безплатни винетни стикери за лица с намалена трудоспособност. Това каза Адриана Григорова, директор на „Социално подпомагане“ – Варна, цитирана от Moreto.net.
„От 1 декември Дирекция „Социално подпомагане“ – Варна, приема заявления за получаване на безплатни винетни стикери от лицата, които имат 50 и над 50% намалена работоспособност, както и винетни стикери за лица и семейства, които отглеждат деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст или до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст. Освен заявлението по образец, което трябва да подадат, гражданите трябва да представят и копие от решението на ТЕЛК, копие от свидетелството за регистрация на автомобила и копие за сключена застраховка „Гражданска отговорност“ за следващата година“, допълни Адриана Григорова.
Тя каза още, че тази година документи могат да се подават и от упълномощено лице, когато лицето с увреждане не е в състояние само да подаде заявление, като то представи своята лична карта.
До момента при кандидатстване за безплатна винетка от упълномощено лице в случаите, в които лицето с увреждане не е в състояние само да подаде заявление, се е изисквала личната карта на лицето с увреждане, припомни Адриана Григорова.