Снимките на екранизацията на „18 % сиво“ започнаха на плажа

 

Култово варненко заведение се превърна в снимачна площадка в петък вечер. В прочутия бар „Кубо“ беше сложено началото на снимките на екранизацията на популярния роман „18 % сиво“ на Захари Карабашлиев. Авторът също беше на снимачната площадка. Едно от малкото неща, които репортерите успяха да научат от него при старта на реализацията на филма, беше, че финалът му ще бъде коренно различен от този на книгата.


Заснемането на сцените продължи до късно през нощта и включваше изпълнение на група „Остава“. Явно тяхната песен „Пинг-понг“ има ключова роля в бъдещия филм, защото сцената, с която започна заснемането на „18 % сиво“, беше именно нейно концертно изпълнение с участието на много танцуващи фенове.
Режисьор е Виктор Чучков, а Руши Виденлиев изпълнява централната мъжка роля. Именно той ще изиграе героят Зак, млад българин, който предприема вълнуващо пътешествие през Америка. Романът „18 % сиво“, появил се преди около цяло десетилетие, донесе истинска слава и обич сред българските читатели на своя автор. Книгата беше избрана сред стоте любими романи в кампанията на БНТ „Голямото четене“ през 2008-а.