Снимка на варненец отприщи дебат за малките улици

Читател изрази възмущението си от лошото състояние на ул. „Кап. Петко войвода” във Варна, където освен всички друго паркираните коли затрудняват придвижването на хората. „Това чудо във Варна е на ул. „Кап. Петко войвода” на влизане от ул. „Кавала”. От другата страна на ул. „Кап. Петко войвода” няма изход кьм ул. „Бачо Киро”. Има много дупки, няма тротоари. Само плащаме данъци”, казва нашият читател и ни изпраща снимки.
След публикуване на кадрите в сайта Petel.bg мнозина варненци коментираха ситуацията с движението и паркирането в по-малките улици на града.
„Трябва синя зона! Обаче ми се струва, че ако се въведе, веднага ще наскачат живеещите в района, че трябва да плащат, за да си спират колите на общинската улица“, коментира варненец. „Елате в кв. „Аспарухово“ и се разходете по второстепенните улички. На тротоарите са таратайка до таратайка и достолепни други возила. Принудени сме да ходим по шосетата с риск да ни убие някой заспал шофьор. Майките с деца и детски колички са в постоянен стрес за живота на децата си и техния собствен. Отговорните за това службици да не се правят на „ни чул, ни видял“, а да вземат мерки, понеже ние им плащаме заплатите от данъците си“, добавя жител на южния варненски район.
„Едно време се майтапихме с квартала до техникумите, назовавайки го „Конфуто“, по името на известен танц. Сега цяла Варна е „Конфу“, изключая все още кварталите „Чайка“, „Младост“, „Владиславово“, но не е късно и там да се „ръкуват“ от срещуположните си тераси след някоя година. За широки улици, тротоари и паркинги изобщо не се мисли“, добавя варненец. Друг наш съгражданин пък зададе доста интересни риторични въпроси по повод ситуацията с варненските улици и причините за нея: „Знаци, дупки, тротоари… Само данъци искат или глоба. Една дупка 10 година асфалтира една съща фирма! И това не е ли корупция? Правят така с перспектива за ремонт след 6 месеца, максимум една година. Това не е ли корупция?“