След четири искания купуват ехограф за Очна болница

 

Странно усещане за дежа вю остави в общинските съветници заседанието на здравната комисия към Общински съвет – Варна. Причината бяха две решения, които бяха обсъдени и одобрени не за първи път в помощния орган на местния парламент.
Първото от тях касае ликвидирането на създадения през 2011-а медицински център към изстрадалата Специализираната болница за белодробни заболявания, известна повече като тубдиспансера. Управителят на болницата д-р Ганчев разказа, че центърът няма никаква дейност, защото дори лекарите, които се предложили създаването му, са напуснали. За момента на работа там е само управителя, който продължава да взема заплата.
Общинската съветничка от ГЕРБ Лидия Маринова си припомни по време на заседанието, че през 2014-а в здравната комисия вече е било взето решение за закриването на медицинския център, но то явно не е одобрено окончателно на сесия. За съжаление никой не си спомни защо и как точно се е стигнало до оцеляването на безсмислената структура.
Усещане за нещо вече преживяно остави и поредното – четвърто – искане за купуване на нов ехограф от общинската Очна болница. Управителят й д-р Тошев подчерта, че без него иначе престижното лечебно заведение няма да успее да сключи договор със здравната каса, а това от своя страна заплашва статута му. Съветниците единодушно приеха да отпуснат сумата от 30 хиляди лева за апарата.