След сигнал гражданка: Институциите признаха срамното състояние на сградите на ТЕЛК

В средата на декември нашата читателка Таня Тодорова изпрати сигнал, който обрисува срамното състояние, в което са сградите на ТЕЛК в двора на варненската Окръжна болница. „Народно дело Седмицата“ публикува репортаж по темата.
Нашата читателка е изпратила сигнала си и към институциите, от които сравнително бързо е получила и отговор. За съжаление, никоя от тях не посочва точен срок и начин, по който проблемът да бъде решен. Спорен успех е, че отговорните за това състояние на нещата все пак признават съществуващите проблеми.


Изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Анна“ – Варна, д-р Красимир Петров признава, че лечебното заведение многократно е поставяло проблема пред държавните и общинските структури, но уви – без резултат до момента. По повод сигнала на г-жа Тодорова, че на мястото няма дори табели и маркировка, той обещава откраднатите знаци да бъдат възстановени „в най-скоро време“.
Отговорът от Димитричка Кънчева, директор на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“, е по-общ и в него се казва, че указателни табели са били поставени като част от европейски проект. В него също така се признава, че сградите не са ремонтирани от миналия век, по-точно от 1997 г., като се посочва също, че желанието за по-добри условия не е само на клиентите с увреждания, а и на служителите.