След сигнали и публикации: На жп гара Варна вече има едно работещо табло

В салона на жп гарата във Варна вече има монтирано ново информационно табло. Макар и да е само едно и да е спорно дали човек със слабо зрение може да види какво пише на него, това все пак е крачка напред в сравнение с миналите месеци, когато информация за влаковете можеше да се получи само с питане.

Преди време „Народно дело Седмицата“ направи репортаж за проблема, а в последствие постъпиха и сигнали на граждани до други медии. В резултат на недоволството, „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД се извиниха за проблема и обясниха, че старите табла давали толкова грешки, че било по-добре да ги изключат. Освен това били твърде енергоемки и щели да бъдат заменени с нови, обясниха от дружеството през октомври.

Близо половин година след проявата на проблема, на гарата вече има работещо ново табло. Трябва да се отбележи обаче, че то е само едно. Старите табла все още стоят като спомен, че някога ориентацията за пътниците е била много по-лесна и информацията къде кой влак тръгва или пристига е била достъпна на всяко място на гарата.