След като призна вината си: Изнасилвачът от ул.“Струга“ получи 8 години затвор

Опасният рецидивист Кольо П. получи наказание 8 години лишаване от свобода при строг режим за изнасилване. Присъдата е била постановена при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета. Подсъдимият признал вината си за извършеното престъпление, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна.
Така съдебният състав му наложил наказание 12 години лишаване от свобода. След редукция с една трета съдът определил 28-годишният Кольо да изтърпи 8 години ефективно в затвор. Уважен е бил и гражданският иск на пострадалата от 1000 лева, които жертвата платила за лечение на получената пареза след престъплението.
На 8 август 2017 г. около 5 часа сутринта пострадалата 56-годишна жена вървяла към автогарата във Варна, откъдето трябвало да вземе автобус до работното си място. В нейната посока се движел непознат мъж. В района имало много улични кучета, които започнали да лаят срещу минувачите. Това станало повод 28-годишният мъж да заговори варненката и дори да й предложи помощ срещу евентуално нападение на бездомните кучета.
В следващия момент Кольо се обърнал рязко към жената, попитал я дали има семейство и деца. Заявил й, че трябва да отиде с него. Пострадалата решила, че мъжът има намерение да я обере, и побегнала по металния мост над канала. Подсъдимият я настигнал, изтикал я в края на моста и я бутнал по склона на канала, дълбок 3 метра. Там поискал да прави секс с уплашената жена. Тя се съпротивлявала и започнала да вика, но никой от живеещите в къщите наоколо не се отзовал на виковете й. Не можела сама да излезе от бетонното корито на канала.
Телефонът й започнал да звъни, но насилникът забранил да отговори на повикването. Въпреки съпротивата й, Кольо П. успял да изнасили жената. След гаврите той й заповядал да се облече и я извел от бетонното корито на канала през място, откъдето можело да се мине. Веднага след това насилената подала сигнал на тел. 112.
Назначената по делото съдебномедицинска експертиза установила множество травматични увреждания по тялото на пострадалата 56-годишна жена, които обусловили временното разстройство на здравето й. Резултатите от дактилоскопната и ДНК експертизата по делото уличили категорично извършителя на престъплението.
Подсъдимият Кольо П. е осъждан многократно за престъпления срещу собствеността. От началото на досъдебното производство той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета с определение на Варненския районен съд, потвърдено и от Окръжния съд.