След като омазаха детска площадка с мазут: Кметът поиска помощ от полицията за справяне с вандалите

Сигнал до Областната дирекция на МВР е подаден от служители на Община Варна заради вандалски прояви на две нови детски площадки, извършени през изминалото денонощие. Първият случай е установен на площадката до бл. 44 в кв. „Чайка“, където всички съоръжения за игри, пейките и масичката, противоударната настилка и паветата са залети с мазут. На място веднага бяха изпратени екипи от дирекция „Инженерна инфраструктура“, отдел „Дейности по защита на населението“, както и от кметството в район „Приморски“. Извършен е оглед, предприети са мерки за почистване на пострадалите съоръжения.

6 - Vandali 1
Детската площадка на ул. „Подвис“ между бл. 28 и бл. 29 също е била обект на вандалски прояви – след подаден сигнал от граждани на място е установено, че масата, монтирана на площадката, е изтръгната от постамента и изхвърлена извън оградата. Съборена е и информационната табела на входа. Извършителят е установен от полицията, съобщиха от общината, като така и не стана ясно дали е бил арестуван, както и на каква санкция подлежи за деянието си.

6 - Vandali 4
Ден след като стана ясно, че вандали са залели с мазут детски съоръжения за игра и са разбили беседка на друга площадка за игра, сайтът „Петел“ публикува репортаж за още едно хулиганско посегателство във Варна. То е извършено в любимата на децата от центъра площадка зад театрална сцена „Филиал“.

6 - Vandali 3
Масата в беседката на площадката за игра, изградена миналата година, е изкъртена и захвърлена встрани. Това съобщи бдителен варненец. По негови думи, положението е такова от дни. За да се изкърти дървената маса, е приложена доста сила, това личи от изкривените метални части на конструкцията й. Беседката е пълна с непочистени фасове и други боклуци, от което личи, че през нощта детското съоръжение подслонява пияници.
Площадката се намира в самия център на града, което означава, че мястото се охранява и наблюдава от полицията денонощно. Това дава известен шанс вандалите да бъдат разкрити и съответно наказани.