След инспекция от главния секретар: МВР: Сигурността на Летище Варна е на европейско ниво

 

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че системите за сигурност на Летище Варна отговорят на най-високите стандарти. Той похвали и инфраструктурата на аерогарата, която тепърва ще приема стотици хиляди туристи през активния летен сезон.


В края на миналата седмица главен комисар Младен Маринов направи инспекция на летището и беше запознат с организацията на работата му и начините за контрол на пътниците. По негова оценка, в аерогарата във Варна има достатъчно модерна система на европейско ниво за справяне с извънредни ситуации и предотвратяване на заплахи.
Главният секретар на МВР заяви пред репортери, че има и секретни мерки за сигурността, които не може да разкрие и коментира, за да не стигне информацията до потенциалните терористи и нарушители на сигурността.
Той коментира и зачестяващите случаи на сигнали, а също и анонимни бомбени заплахи към институции. Припомняме, че преди два дни, подобен сигнал спря работата на Съдебната палата в центъра на Варна. „Колкото повече се говори за тероризъм, толкова по-бдителни стават хората и сигналите стават повече. Ние сме длъжни да проверим всеки такъв сигнал и го правим“, каза Маринов. Той обаче припомни, че има и санкции, които могат да се налагат за фалшив сигнал на спешния номер 112.