СКТМ „Комфорт“ с пет медала от държавното

Състезателите на СКТМ „Комфорт“ взеха пет медала – сребърен и четири бронзови, от държавното първенство по тенис на маса до 15 години, което се проведе зала 20 на ДКС във Варна. В проявата участваха 92 кадети и 73 кадетки. Вицешампионска титла за СКТМ ”Комфорт” спечелиха Траян Минков, Александър Кирилов, Мирослав Шмидт, Людмил Димитров, Мартин Иванов, Виктор Димитров и Борис Димитров.

Отделно Траян Минков е трети в индивидуалното и на смесени двойки с Ивана Македонска от “Юнак” Ардино. Много добре се представиха също Мартин Иванов и 11-годишният Людмил Димитров, които също се качиха на почетната стълбичка и се окичиха с бронзови отличия.

Изключително силно представяне и на 9-годишните Мирослав Шмидт, който се класирана в първите 16, и Виктор Димитров, попаднал в първите 32-ма. Любопитно е, че това е първо участие за двамата таланти на „Комфорт“ в тази възраст. Кадетките на клуба влязоха в основната схема, а Рая Христова се нареди сред най-добрите 16.

„Благодаря на всички за участието. С много труд, тренировки и отборна работа в залата, доказахме, че нашите деца са сред най-добрите във всички възрастови групи“, заяви треньорът на СКТМ „Комфорт“ Стоян Поппетров.