Сигнал без резултат: Гражданин даде месец на общината, преди да се обърне към медиите

 

Читател ни съобщи за опасен пешеходен подлез във Варна. Намира се под бул. „Владислав Варненчик“, точно до спирка на градски транспорт „Патриарх Евтимий“. Гражданинът ни е предоставил и снимки по светло и по тъмно от трасето за пешеходци, което е известно и с това, че родолюбиви българи украсиха стените му с буквите от първата българска азбука – глаголицата. Ето какво разказва още нашият читател:
„Пиша Ви, защото съгласно „каналния ред“ съобщих на Община Варна още на 19 януари за липсващи решетки на отводнителни канали (откраднати предполагам), създаващи опасност за контузия на преминаващите през подлеза. Относително бързо сигнала ми бе потвърден от районната администрация и … дотук. Решетки няма и до днес.


За съжаление това не бе всичко. Няколко дни по-късно, в подлеза стана тъмно, защото някой явно бе откраднал и захранващия елкабел. Отново уведомих Община Варна, този път с телефонно обаждане, защото според мен подлеза стана много опасен – тъмен и с липсващи решетки на каналите, идеална предпоставка за сериозна контузия на човек, място за кражби и т.н.
От Община Варна ми отговориха че знаят за подлеза, но той бил застрахован. Застрахователите били описали щетите и от общината ги чакали… Удобно, но опасно! Ставаше дума за откраднати само около 5 метра кабел, както ми потвърдиха и от администрацията. 5 метра!
Е, към дата 21.02. не са вече 5 метра. Потрошени или липсващи са всички осветителни тела и целият захранващ кабел. Прилагам Ви актуални снимки на всичко гореописано.
Това е типичен пример за безхаберие и незаинтересованост на вероятно някой служител. Не искам да продължавам в тази посока, но докато има бездушие, което като вирус взема нови и нови жертви, нищо добро не очаква милото ни отечество. Колко му е някой лумпен да изкара акъла на дете, отиващо/връщащо се от училище по тъмно…
Изчаках достатъчно много време, дадох шанс на Община Варна да покаже грижа за населението, но уви.“

Фото Диян Георгиев