Свидетел засне зрелищна полицейска акция на паркинг

 

Полицаи арестуват двама души на паркинг във Варна, това съобщи читател на „Народно дело Седмицата“ миналия вторник и изпрати снимки от зрелищното задържане. Свидетелят на събитието разказа, че арестуваните около 15:30 часа са останали поне половин час проснати на асфалта. Полицейската акция е извършена на паркинга между „Пикадили Младост“ и „Мосю Бриколаж“. Първоначално от пресцентъра на полицията отказаха да дадат каквито и да е подробности по случая.


Ден по-късно обаче стана ясно, че това е било необходимо, защото полицаите не са били приключили работата си по акцията. Оказа се, че на паркинг между двата търговски обекта, намиращ се на ул. «Вяра», в момент на претоварване на кашони, оформени като куриерски пратки, са задържани общо четирима души с инициали С.М. (21 г.), С.М. (20), Й.Й. (43) и П.Г. (31). Двама от мъжете са от с. Абланица, а другите двама са от Варна, като четиримата са добре известени на органите на реда.
При последвалите процесуално-следствените действия са претърсени: два автомобила, установени на паркинка; частен дом, обитаван от двамата мъже на 20 г.; офис, както и помещение, намиращo се на ул. «Хр. Самсаров».Намерени са и иззети общо около 250 кг нарязан тютюн, чиято приблизителна стойност е 48 000 лв., в склада са намерени електронна везна, пакети, чували, пластмасови буркани за разфасоване.
По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на престъплението продължава под ръководството на Районна прокуратура – Варна.