Световен гуру идва, за да разкрие тайни за българите (II част)

Виолета Гурнакова
(Продължение от предишния брой)

Духовният учител на милиони хора по света д-р Ж. Б. Маждалани ще гостува във Варна на 27 август от 15.30 часа в концертното студио на Радио Варна.
Маждалани е основател на първия езотеричен център в Ливан и Арабския свят, който учи на принципите на себепознанието, обяснява скритите тайни на природата и живота.
Има издадени 57 книги на арабски, представящи езотеричната наука на литературен, поетичен, философски и научен език с акцент върху приложната страна на дадената информация като начин на живот. Входът за срещата е свободен.
Някои от заглавията на автора, преведени на български език, са „Сто дни с един мъдрец” – по истински случай, „Пътешествие сред племената на недостатъците”, „Запознай се със своята памет”, „Пратеникът на Ерата на Водолея”, Науката на цифрите и тайната на нулата”, „Книгата на човека” и други. Многото издадени книги имат и многобройни последователи, които са от различни държави.

23 - Misterii
В книгите става въпрос за свръхестествените сили и за съмнението в тях. Авторът ни напомня, че е невъзможно да се изучи Вселената, ако не се изучи Човекът. Че Светът е едно отражение на човека. А изучаването на двете неща трябва да върви заедно.
Ако един човек иска да предвиди своето бъдеще, той трябва преди всичко да опознае себе си. Себеизследването го води до необходимостта да се променя. Практикувайки това, той разбира, че самото себенаблюдение води до промени във вътрешния му свят и в съдбата му.
За Маджалани разказва преди посещението неговият ученик Ходер Шуман от Ливан.
Ето продължението на разговора с него от миналата седмица.

Ходер Шуман, последовател на д-р Ж. Б. Маждалани
Когато човек е буден духовно, материята му се подчинява

– Лесно ли е според вас да се премахват недостатъци?
– Искам да премахна от себе си скъперничеството например. Първоначално се насилвам да не бъда стиснат, после започвам да давам на хората и постепенно това става мой навик. Когато имам излишък, давам някъде, където има смисъл. Така действието ми дава обратна връзка за новото чувство, което не ми е било познато преди. Така с течение на времето новото става част от моя характер. Трудно е човек да си признае недостатъците. Властност например. Първо моето съзнание трябва да се насочи към това. После то от само себе си се оттегля. И едновременно приемаш и разкриваш нещото. Тогава то се свива. После му забранявам да се проявява. После идва практическата част. Някой път се появява отново, но съзнанието ми е будно и се коригирам. Когато го премахна, се отваря нещо в мен и ставам по-духовен. Това е социално пътуване между хората, то ме издига вертикално нагоре.

– Колко тела има човек според тази езотерична система?
– Физическо, етерно, астрално, ментално, на обичта, на волята и на Духа. Това са седем съзнателни тела в нас, другите са сетива. Ние на материално ниво виждаме до едно ниво, но на астрално – много по-далеч. То отива в астралния свят и черпи информация от там. Като в крайна сметка, когато човек е буден в определена степен, тогава материята му се подчинява. Той обаче трябва да е пречистен. Накрая, когато е много буден, тази материя му става напълно подчинена. Казва нещо и то става. Когато имаш чисти помисли и си чист, тогава ти се дава и власт. Иначе, не.

– Разкажете за своя учител.
– Учителят е над 80-годишен. Учениците му и последователите са хиляди. Но има 12, които са му най-приближени. Движението се нарича езотерична школа „Общество на бялото знание“ и е подчинена на световния университет – майка на бялото знание.
Маждалани е написал над 60 книги. Има и други, които са написани от учениците му. Има и книги, които не са издадени, защото още не е дошло времето за тях. В школата има вътрешна йерархия. Когато човек е съзнателен, не му трябва някой да му казва какво да прави, той го знае.

– Издигат ли в култ учителя неговите ученици?
– Няма идеализиране на учителя. Той е много уважаван, но много скромен. Излъчва просто това: „Аз съм малко по-напред от вас. Всеки може да дойде до мен или да ме надмине, ако реши“. Не, няма култ.

– Кой е героят от книгите?
– Определени книги са по действителен случай. Или са диктувани или са случаи, на които той е свидетел.

– Идвал ли е във Варна вече?
– Вече е идвал във Варна 2 пъти. Сега искаме да помогнем на хората, които искат да работят. Дошла е епохата за това. Хората искат, но не знаят как. Книгите дават на хората инструмента как да работят и когато получат ключа, те после нямат нужда от никого. Да се обръщат към себе си като техника и ежедневие – това научават.
Последователите са основно от Арабския свят. Там е много трудно, както виждаме. Точно там работи учителят. Но негови колеги работят в други държави.

– Какво казват за кармата?
– Кармата – човек трябва да я отработи и тази система дава тази възможност. Работата с недостатъците и негативите е точно отработване на кармата.

– Какво мисли за българите вашият учител?
– Смята, че на българска почва положението е така узряло, че от там може да тръгне ново семе и да завладее цяла Европа.
Тук идват много учители и говорят как произлизаме от разни галактики, има вибрации, издигане, светло бъдеще и т н. Но отивам после вкъщи и не знам какво да правя. Все едно съм гледал филм като „Аватар“ и се връщам усмихнат, но дотам. Тук обаче учението е такова, че ако на теб лично не ти се е доказало, не го приемай. Но вървиш ли правилно, веднага ще усетиш разликата. Трябва да има реален резултат.

– Това учение говори ли за религията?
– Те не отричат религиите, не ги противопоставят на новото учение. Те са били необходим етап за онова съзнание на хората, докато стигнат до днес. Религиите бяха етап за подготовка.