Сборен отбор от Варна първи на зоналното по Полицейска лична защита

Сенсей Станислав Карастоянов бе водещ на семинара
Варна домакинства на семинар по Полицейска лична защита, а в рамките на събитието и на зоналното първенство по Полицейска лична защита, което се провежда за шеста поредна година в морската ни столица.
Семинарът имаше за цел повишаване на професионалната квалификация на инструкторите по ПЛЗ от цялата страна и преминаване на по-горна квалификация „главен инструктор“ за издържалите изпита. Водещите – шихан Тони Петров – главен инструктор по ПЛЗ на МВР, и варненецът, сенсей Станислав Карастоянов – главен инструктор по ПЛЗ за „Главна дирекция гранична полиция“ споделиха, че въпреки отлива на подготвени кадри от МВР, все още има много служители с потенциал, които развиват себе си и се грижат за адекватната подготовка на колегите си.
Зоналното първенство се проведе в спортната зала на Академията на МВР – Център за специализирана професионална подготовка – Варна. Участваха общо пет тима, а съдийският апарат беше излъчен изцяло от обучаемите от курса за главни инструктори, като част от тяхното обучение. Шампион стана сборният отбор на преподавателя в Академия на МВР – Варна, Мариян Петров и инструктора по ПЛЗ на ГПУ – Аерогара Варна, Ивайло Желев.
Двамата са инструктори на Централен полицейски карате джу-джицу клуб – Варна, и са възпитаници на сенсей Станислав Карастоянов. Освен в полицейската лична защита, двамата вече имат успехи като треньoри по карате и джу-джицу, а успехите на учениците им са сериозна заявка за в бъдеще.
Достойните вицешампиони са от ОД МВР Силистра, а двете трети места са за РУП Търговище и сборния отбор от ОД МВР София и ОД МВР Варна. ОД МВР Добрич беше представена от служители на РУП Каварна, на които жребият в изиграването на срещите определи да се срещнат с по-подготвени отбори и не успяха да влязат в класирането.
Единият от водещите семинара – сенсей Станислав Карастоянов, заяви: „По-важният аспект в такива мероприятия е не кой е взел медал, а готовността, желанието и трудът, който са вложили служителите да се подготвят. Това обикновено е за сметка на лично време, с което въпросните служители ощетяват почивката си и времето за семействата си. Това е избор, който всеки един прави за себе си, за своето здраве, безопасност и професионална готовност“.
Националното първенство по ПЛЗ се предвижда тази година отново в близост до град Варна. В началото на септември Кранево ще бъде домакин на Националния преглед по ПЛЗ и национално състезание по карате за служители на МВР, където ще премерят сили медалистите от общо шестте зонални първенства по ПЛЗ.