Сблъсък във варненската десница: Янко Станев: „Няма да ме „изкъртите“

Тежък сблъсък между съветници от различни десни политически формации се разрази по време на сесията на Общински съвет – Варна, миналата седмица. В основата му стана обвинение от съветника Григор Григоров, избран от гражданската квота на Реформаторския блок, че общината пренебрегва закона в полза на определена фондация.

Той заяви, че администрацията не провежда конкурс за един от социалните услуги („Център за обществена подкрепа”) и така служебно я дава за изпълнение на фондация „Владиславово”, като общината плаща. Неправителствената организация упорито се свързва с името на зам.-председателя на съвета Янко Станев (СДС), макар той няколко пъти през годините е подчертавал, че отдавна няма нищо общо с нея.

Обвиненията на Григор Григоров се оказаха неоснователни, тъй като от екипа на кмета заявиха, че конкурс за социалната услуга ще има. Дебатът даде повод на Янко Станев да излезе на трибуната и да заяви, че атаката срещу социалната програма от реформаторите и по-конкретно представителите на ДСБ в съвета е единствено с политически мотив.

„Няма да „изкъртите” Янко Станев и да вземете мястото му, както обяснявахте!”, заяви зам.-председателят на съвета и допълни, че местните избори от 2015-а са сложили край на подобни намерения. Янко Станев подчерта, че не бива да се атакува по политически причини социалната програма, на която той бил създател, защото от нея имат полза най-уязвимите хора във Варна, които не могат да се защитят.