Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ посреща участниците в „Българска паркова купа 2016“

Повече от 320 души са заявили участие във Втория кръг на VI национално състезание по ориентиране „Българска паркова купа 2016“, което се проведе в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ тази неделя, 3 април.

24-2
Състезателите са разпределени в 28 възрастови групи, като най-малки са 10-годишните, а най-възрастните са на 65. Те представляват 22 клуба по ориентиране в България.
„Парковата купа“ се различава от останалите турнири по ориентиране с това, че най-добрите състезатели – група „Елит“, са с покани от организаторите. Очаква се сред тях да е и европейският вицешампион Кирил Николов–Дизела.

24-1
Стартът на надпреварата бе даден в 11,30 ч. в „Черноморски“, СОК „Камчия“, от проф. Атанас Георгиев – председател на Федерацията по ориентиране. В  12 ч. – бягането на елитната група, а в 13,30 ч. – състезанието за всички останали възрастови групи.
Около 4200 м ще пробягат за време, с компас в ръка, най-добрите състезатели по ориентиране. Най-малките участници ще се състезават по маркировката и екопътеките на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. На финала на състезанието ще бъдат раздадени 28 комплекта медали.
Дори начинаещи в ориентирането ще имат възможност да се пробват в специално изработения отворен маршрут, в който освен състезателна тръпка те ще се насладят и на красотата на Камчия.
Организатори на спортното събитие са Българската федерация по ориентиране, Спортен клуб „Компас крос“ и СОК „Камчия“.