Ръкопис на Моцарт оживява във Варна

„Моцарт и Брамс – познати и непознати“ е мотото на концерт, който ще се състои на 7 септември от 19 ч. в залата на ГХГ „Борис Георгиев“. Солисти са Анна Фурнаджиева – цигулка, и Тодор Петров – пиано. Те са избрали програма, която включва: Соната за пиано от Моцарт К.332, Соната за цигулка и пиано  N:2, опус 100 от Брамс и Соната за цигулка и пиано N:3, опус 108, от Брамс.
Интересното при трактовката на Моцартовата соната е, че пианистът Тодор Петров е издирил нотите на издателство „Артария“ от 1788 г., направено по ръкописа на Моцарт.

23 - Koncert 2
Това е неизпълнявана в България версия на това произведение. От години Тодор Петров живее и работи зад граница – Италия, Франция и др. В момента преподава в Тунис и концертира като солов и камерен изпълнител по европейските сцени. Анна Фурнаджиева е добре позната на варненската публика, тя е концертмайстор на оркестъра на Държавна опера Варна и концертира с успех в страната и чужбина. Концертът е организиран от ДЗЗД „Арте класик“ с финансовото съдействие на фонд „Култура“ към Община Варна.