Ръководството на младежкото БСП се събра на заседание в СОК „Камчия“

Заседание на Националния съвет на Младежко обединение на БСП се проведе в събота и
неделя в хотел „Лонгоз“ на комплекса СОК Камчия. Членовете на ръководството на организацията обсъждаха предстоящи инициативи и планове за работа за следващите две години. Обсъдиха и резултатите от провелото се вътрешнопартийно допитване за предстоящите тази есен президентски избори, както и на какви качества трябва да отговаря новият държавен глава на България.
Във втория ден от изнесеното заседание младите социалисти имаха среща с дискусия с градското ръководство на БСП – Варна, и народни представители от ПГ „Коалиция лява България“. В нея се включиха лидерът на Градския съвет на БСП – Варна, Борислав Гуцанов, който е и съпредседател на съвета по финанси, икономика и енергетика към Националния съвет, председателите на районните организации на партията в „Приморски“ – Светлана Такева, „Одесос“ – Христо Боев, „Аспарухово“ – Галин Трифонов, Владко Влаев, който е член на Общопартийната контролна комисия, народният представител Таско Ерменков и Явор Гечев, който беше заместник-министър на земеделието в правителството Орешарски.

6 - BSP 2
„В БСП трябва да се научим да не изпускаме точните моменти, както правим много пъти през последните години. Трябва да сме адекватни на събитията, а не да реагираме и да ги обсъждаме вече след като са отминали. Хората имат големи очаквания към БСП и затова прощават грешки на другите партии, но не и на нас. Трябва да мислим в перспектива, преди да предприемем едно или друго действие, и тогава, когато ни се налага, да направим исторически компромис, така както беше с правителството, завършило присъединяването на България в ЕС, да знаем кога времето на този компромис е изтекло“, каза пред младежите Борислав Гуцанов. Двамата с Таско Ерменков отговориха на много въпроси на младите социалисти. Говориха какво и как трябва да предприеме БСП, не само за да се върне в управлението на страната, а най-вече за да направи така, че държавата да има развитие. Без разногласия беше прието, че най-важната стъпка е за възраждане и възстановяване на икономиката. „Сега сме държава на износа и на продукция на ишлеме и това трябва да се промени“, коментира Ерменков.
Двамата с Гуцанов бяха категорични, че всяко българско управление трябва да защитава преди всичко националните интереси, а не да прави онова, което чуждите партньори искат и ни налагат. „Това важи и за отношенията ни с Русия. Не може да отричаме всичко – дори общата си история, само защото някой друг иска това. Това важи и за онези 45 години, които всички се опитват да представят като най-лошия период за България. Не е така и ние не трябва да се срамуваме и да се пазим да говорим по темата, защото именно в този период беше съградена България и бяхме на 33-то място по стандарт на живот в класациите на ООН“, добави Гуцанов.
Председателят на МО на БСП Вероника Делибалтова благодари на варненската организация за домакинството и съдействието при провеждането на изнесеното заседание.