Румънка свалила гипса дни преди да стане шампион със СКТМ „Комфорт”

Ние сме първият клуб с шест титли след демокрацията, радва се Антон Радушев
Румънката Алина Захариа е свалила гипса от счупената си лява ръка дни преди да помогне на СКТМ „Комфорт” да стане отборен шампион на България по тенис на маса за жени за шести път. Това разкри за „Народно дело Седмицата” главният треньор на клуба Антон Радушев.
„Без нея бяхме за никъде, но предвид проблема й, единствено тя трябваше да реши дали да участва в последния турнир във Варна. Буквално дни преди мачовете тя ми се обади от Румъния, за да ми каже, че е свалила гипса и иска да играе”, каза Радушев.
Специалистът допълни, че Алина дошла без сериозна тренировка, но показала, че е боец и си свършила работата по най-добрия начин, като взела победите, които са очаквали от нея.


В своята зала 20 в Двореца на културата и спорта състезателките на Радушев спечелиха и четирите си мача – срещу „Дунав” с 4:3, „Родопи” – 4:1, „Панагюрище” – 4:3, и основния конкурент ”Стоянстрой” – 4:0.
Със златните медали се окичиха Таня Асенова, която е част от съставите и при шестте спечелени титли, Ана Мария-Сибе, Алина Захариа, Стефани Илиева, Теодора Петкова и Виктория Петкова.
„Срещу „Панагюрище” мачът неочаквано се завърза, тъй като Ана-Мария изгуби от държавната шампионка Елица Зафирова с 2:3. После обаче Таня и Алина взеха срещите си за крайната ни победа. Срещу „Стоянстрой” всички момичета бяха на висота и логично триумфирахме”, заяви още Радушев.
Запитан тази титла ли му е най-скъпа, той бе лаконичен: „Всичките са ми еднакво ценни, но шестата е по-специална, тъй като е подарък за 80-годишния ми юбилей, който отпразнувах на 4 май.”


Шампионките бяха наградени от техния спонсор Атанас Костурков, а шефът на федерацията Стефан Китов връчи сребърните и бронзовите медали.
„Никой не е постигал подобен успех, откакто дойде демокрацията, а ние го сторихме шест пъти само за 10 години. Това е не само най-успешния, но и най-щастливия ми период в моята треньорска кариера. Благодаря ви, момичета”, завърши Антон Радушев.