Рощок търси двойка, сключила брак на 24 юни

Побратименият с Варна германски град Рощок търси двойка от морската столица, която е сключила брак на 24 юни. Това е датата, на която преди 800 години е основан германският град. Семейството ще бъде част от кампанията „Кажи „Да“ на Рощок“, която се организира по повод 800-годишнината от основаването на града. Идеята е да бъдат събрани семейни двойки от всички побратимени градове с Рощок, които ще подновят обетите си на 24.06., като събитието ще бъде част от богатата празнична програма на града.

Кандидатите от Варна трябва да попълнят прикачения формуляр до 20 март. Първата двойка, която подаде информацията на e-mail: internationalvarna@abv.bg, ще посети Рощок от 22 до 25 юни. Германският град поема разходите за хотел в периода на престоя, храна и трансфер до курортното градче Варнемюнде. Разходите за път от Варна до Рощок и обратно са за сметка на двойката. За повече информация тел. 052/820 308.

Варна и Рощок са побратимени от 52 години. През последните години двустранното сътрудничество е активно, като двата града са в партньорски отношения за редица проекти, свързани с развитието на ветроходните спортове, образование, култура, туризъм.