Росен Плевнелиев: Дано следващият президент е по-успешен и полезен

Радвам се на демокрацията, тя е нещо прекрасно. Винаги се надяваме, че изборът ще бъде мъдър, че следващият президент ще е още по-успешен и полезен. Нека да е за добро! Това каза държавният глава Росен Плевнелиев, след като гласува, съобщи 24 часа.
Има толкова много работа в държавата и по света за следващия президент, добави Плевнелиев. Той пожела на наследника си по-спокоен мандат, при който светът да намери своя баланс с участието на България.
Плевнелиев също гласува за референдума. Пряката демокрация може да направи живота по-добър, но не когато се задават въпроси в разрез с Конституцията. Аз спрях противоконституционните въпроси. Подкрепям с гласуването си този референдум и много му се радвам. Сега хората могат спокойно да изявят своята воля. В моя мандат се провеждат цели 3 референдума, с гордост добави президентът.
Ген. Румен Радев
Времето на телевизионните проповеди свърши

„Гласувах с оптимизъм. Вярвам, че енергията, която усетих на срещите си в страната, скоро ще се материализира“. Това каза кандидатът за президент ген. Румен Радев, след като упражни правото си на глас. „Промяната е неотложна и тя зависи от всички българи, които днес гласуват. Времето на телевизионните проповеди свърши. Хората ще вземат демокрацията в свои ръце, защото тя им принадлежи“, каза Радев.
На въпрос „Гласувахте ли за референдума?“ той заяви: „Разбира се, че гласувах, отговорих чинно на всички въпроси. Референдумът е важен и призовавам всички българи да гласуват и за референдума. На въпрос какво пожелава на опонентите си ген. Радев отговори: „Успех, но волята на народа ще покаже“.
Фото Novini.bg

Цецка Цачева
Да няма червени, сини и центристки крепости
„Гласувах за стабилна и сигурна България, за повече справедливост в българското общество, за работещи институции и запазени национални традиции и отстояване на националния интерес“. Това каза кандидатът за президент на Република България Цецка Цачева, след като упражни своя вот в училище „Йордан Йовков“ в Плевен.
„Аз участвам в президентски избори и искам да не се делим – да няма червени, сини и центристки крепости, а да има единение на нацията. Когато сме били единни, сме били силни, и тогава България е имала своя позитивен образ сред съседите и другите европейски държави. Искам да работя за стабилна и силна България“, каза кандидатът за президент.
Цецка Цачева даде вота си и по трите точки в Националния референдум, защото, както каза тя, „пряката демокрация трябва да върви паралелно с представителната, без да се конкурират“.
Фото Фрог Нюз

Веселин Марешки
 Да изхвърлим корумпираните политици
„Гласувах, за да може най-накрая по демократичен, с огромната сила на нашия вот, начин да изхвърлим корумпираните политици от управлението на България. И по този начин да постигнем мечтата си за една просперираща България в Европейския съюз, в Европа, защо не и в целия свят“, заяви кандидатът за президент Веселин Марешки, който упражни вота си във Варна.
Той коментира също, че е гласувал и на референдума, защото смята, че това е най-демократичният начин да се чуе волята на българския народ. Той обаче не е съгласен напълно с въпросите, затова на един от тях е отговорил положително, а на другите два – отрицателно.
Фото Булфото