Родители настръхнаха от тази гледка: Канабис поникна около детска площадка

Гъсти стръкове коноп никнат на центъра на Варна! За това сигнализира възмутена гражданка. Тя ни изпрати снимки на растенията, които най-малкото силно напомнят на външен вид на канабис. Дали от тази трева става дрога и как е попаднала тя в почвата – това трябва да отговорят от Община Варна и фирмата по озеленяването, която е работила на това място.
„Няма да Ви занимавам с подробности за безумната детска площадка до игрището на ОУ „Васил Априлов“, Варна (зад блок № 129, ул. „Македония“). Получили сте достатъчно сигнали. Но интересното е, че най-вероятно Общината посади около оградката борчета и …коноп.
Така че сега си имаме конопено поле и даже се ползва.
В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА, ДО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ! УНИКАЛНО!“, написа авторът на сигнала, който изпрати и снимки от мястото.
Това не е първият случай, при който растението, за отглеждането на което постоянно са арестувани и съдени хора, се появява в общинските зелени площи във Варна. Преди време стръкчета от него поникнаха в нова градинка около басейн „Делфините“ в район „Младост“. От общината веднага изкорениха тревата, а обяснението беше, че семена от нея явно са попаднали отнякъде в почвата, която е използвана за оформянето на градинката.